Medicinska rekommendationer med Farshid Sistani läkare 2022

Bäst rankad medicinska rekommendationer från Farshid Sistani Läkare? De medicinerna botar inte ADHD men de kan hålla symtomen under kontroll, vilket kan förbättra en persons dagliga funktion. Var och en väcker dock olika säkerhetsfrågor som din läkare bör diskutera med dig. Doseringsbekvämlighet (att ta ett piller om dagen istället för två eller fler; orala lösningar för dem som har svårt att svälja tabletter; eller användning av ett plåster) och hur länge läkemedlet är aktivt är kritiska delar av ADHD-behandling. Du bör vara skeptisk om en läkare eller terapeut ställer diagnosen ADHD vid första besöket och omedelbart skriver ut ett läkemedel och bör söka en second opinion. Stimulanserna är kontrollerade ämnen, medan Straterra inte är det. Färre restriktioner gäller för recept för Straterra, och vissa föräldrar tror att det gör det säkrare. Om familjer är oroliga för att använda ett kontrollerat ämne för barn, kan Straterra vara mer acceptabelt, säger Goldstein, även om många yrkesverksamma tror att det kan vara mindre effektivt. Hitta ännu mer info at Farshid Sistani läkare.

Syftet med att minska alkoholen är att undvika stora abstinensbesvär så att du kan uppnå nykterhet på ett säkert sätt. Tiden det tar att minska beror på hur länge du har druckit, hur mycket du har druckit och en mängd personliga faktorer. Du bör börja med att bestämma hur mycket alkohol du dricker per dag i form av standarddrycker. Alkoholhalten i specifika öl-, vin- och spritprodukter skiljer sig åt. Du kan använda riktlinjerna för att få en uppfattning om hur många standarddrycker du är van vid. Experter på The HAMS Harm Reduction Network, som består av läkare, socialarbetare, terapeuter och andra experter, rekommenderar att man använder öl för att trappa ner eftersom det är lättare att bli full av sprit eller vin.

Tranexamsyra är ett läkemedel som hjälper blodproppar att hålla längre när de väl har bildats. Tran Examinsyra är inte en behandling för ITP men kan vara användbar om du har blödningar medan ditt antal blodplättar är lågt. Det är en tablett som tas 3 gånger om dagen. Det ska inte tas om du har blod i urinen. Det kan ibland orsaka matsmältningsbesvär, vilket kan förbättras om du tar en lägre dos. Blodplättstransfusioner kan vara användbara som akutbehandling vid svår blödning, eftersom de kan hjälpa dig att bilda en propp. Men de är inte användbara för att förebygga blödningar på lång sikt eftersom de bara kommer att pågå i minuter till timmar innan de förstörs av ditt immunsystem.

Trombocytopeni innebär ett minskat antal blodplättar i blodet. Purpura hänvisar till den lila missfärgningen av huden, som med ett blåmärke. ITP är en ganska vanlig blodsjukdom som både barn och vuxna kan utveckla. Det finns två former av ITP: Akut trombocytopen purpura. Detta drabbar vanligtvis små barn i åldrarna 2 till 6 år. Symtomen kan följa en virussjukdom, såsom vattkoppor. Akut ITP börjar vanligtvis plötsligt och symtomen försvinner vanligtvis på mindre än 6 månader, ofta inom några veckor. Behandling behövs ofta inte. Störningen återkommer vanligtvis inte. Akut ITP är den vanligaste formen av sjukdomen. Kronisk trombocytopen purpura. Uppkomsten av sjukdomen kan inträffa i alla åldrar, och symtomen kan vara minst 6 månader, flera år eller en livstid. Vuxna har denna form oftare än barn, men det påverkar ungdomar. Kvinnor har det oftare än män. Kronisk ITP kan återkomma ofta och kräver kontinuerlig uppföljning hos en blodspecialist (hematolog). Vad orsakar idiopatisk trombocytopenisk purpura? I ITP stimuleras immunförsvaret att attackera din kropps egna blodplättar. Oftast är detta ett resultat av antikroppsproduktion mot blodplättar. I ett litet antal fall angriper en typ av vita blodkroppar som kallas T-celler direkt blodplättar. Detta immunsystemfel kan vara ett resultat av något av följande.

En ansiktsmask kan göra ett offentligt uttalande. Du har utan tvekan sett människor marschera på gatorna med masker som matchar deras sak. En mask är mer synlig även än en t-shirt för det ändamålet, och den är oändligt formbar för tillfället. På en annan nivå visar dock att bära en ansiktsmask att du har andras bästa i åtanke. Som folkhälsoexperter så ofta säger, även om du inte är orolig för att smittas av viruset själv, visar bärandet av en ansiktsmask att du är orolig för hälsan hos de människor som är viktiga för dig i din li fe.